Veelgestelde vragen

  Welke organisaties vind ik in de social media gids?
  In de social media gids staan alle organisaties die horen bij het ministerie van Economische Zaken: het ministerie zelf, Staatstoezicht op de Mijnen, Centraal Plan Bureau, Dienst Landelijk Gebied, Autoriteit Consument & Markt, Pianoo, Secretariaat Actal, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en Agentschap Telecom.
  Hoe kom ik in het Twitteroverzicht te staan?
  Iedereen die bij het ministerie van Economische Zaken en de organisaties die daarbij horen werkt kan in het overzicht komen. Voorwaarde: in de biografie van het twitteraccount moet ministerie van Economische Zaken, minEZ of Ministerie EZ staan. Dit unieke label zorgt voor een koppeling met de sociale mediagids. Via deze link kun je aanmelden. Hier staan ook de instructies. Uitschrijven gaat via dezelfde link.
  Hoe kom ik in het LinkedInoverzicht te staan?
  Ook hier geldt dat iedereen die bij het ministerie van Economische Zaken en de organisaties die daarbij horen werkt kan in het overzicht komen. Via deze link kun je aanmelden. Op deze pagina staan ook de instructies. Let op! Om aan te melden moet je ingelogd zijn bij LinkedIn. Er vindt nog een check plaats of je profiel kan worden opgenomen in de gids. Je account wordt opgenomen in het overzicht ‘Medewerkers’. Wil je niet langer in het overzicht? Uitschrijven kan via dezelfde link.
  Waar meld ik een zakelijk Twitter- of LinkedInaccount?
  Werk je bij het ministerie of een van de organisaties die daar bij horen en heeft je directie of project een account op een social medium, maar vind je het niet terug in de gids? Stuur dan een bericht met de URL naar webredactieez@minez.nl.
  Ik wil ook een account, hoe doe ik dat?
  Ben je van plan een account namens je organisatie te openen, neem dan altijd eerst contact op met de communicatie-afdeling. Hier kunnen ze adviseren hoe het account te gebruiken.
  Hoe actueel zijn de aantallen volgers?
  De accountgegevens die in de sociale media gids staan worden automatisch ververst. Sociale netwerken hebben eigen regels voor het maximum aantal keren dat gegevens over volgers mogen worden opgevraagd. Daarom kan het voorkomen dat getallen in de gids niet helemaal overeenkomen met het werkelijke aantal volgers.
  Bij wie kan ik terecht voor vragen?
  Vragen, opmerkingen en/of suggesties over de social media gids? Mail met webredactieez@minez.nl.